Rasismin vastainen kampanja käynnistyy – Finanssiala ry mukana työssä yhdenvertaisen Suomen puolesta

  • Finanssiala ry (FA) osallistuu ensimmäisten organisaatioiden joukossa valtioneuvoston kanslian johdolla toteutettavaan rasismin vastaiseen kampanjaan.
  • Kampanjan tarkoitus on kannustaa organisaatioita tekemään konkreettisia tekoja rasismin torjumiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.
  • FA on valinnut joukon toimenpiteitä, joiden avulla se osaltaan luo yhdenvertaisempaa ja rasismista vapaata Suomea.

Finanssiala ry (FA) on lähtenyt mukaan valtioneuvoston kanslian johdolla toteutettavaan rasismin vastaiseen kampanjaan, joka lanseerattiin 27.8.2024. Kampanjan tavoitteena on haastaa ja kannustaa organisaatioita yhteiskunnan eri tahoilta tekemään konkreettisia toimia, joilla torjutaan rasismia ja edistetään yhdenvertaisuutta Suomessa.

”Kampanja on ajankohtainen ja tärkeä. Meille oli itsestään selvä asia, että osallistumme kampanjaan. Töitä on vielä paljon tehtävänä ennen kuin suomalainen yhteiskunta on rasismista ja syrjinnästä vapaa”, toteaa Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Arno Ahosniemi.

Kampanjan pääajatuksena on, että jokainen kampanjaan osallistuva organisaatio sitoutuu tekemään konkreettisia toimenpiteitä rasismin kitkemiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

”Omalla sitoumuksellamme haluamme osoittaa panostavamme entistä määrätietoisemmin ihmisten yhdenvertaiseen kohteluun. Haluamme osoittaa, että arvostamme ihmisten erilaisia taustoja, kokemuksia ja osaamista. Tavoitteenamme on, että ihmiset erilaisilla taustoilla kokevat varmasti olonsa tervetulleeksi työyhteisöömme”, Ahosniemi kiteyttää.

Ahosniemi muistuttaa, että kampanjan onnistuminen riippuu täysin siitä, miten yhteiskunnan eri toimijat lähtevät kampanjaan mukaan.

”Paraskaan kampanja ei voi onnistua, jos siihen ei sitouduta. Toivon ja uskon, että finanssialan toimijat ottavat aktiivisesti osaa kampanjaan. Samoin yhteiskunnan muiden toimijoiden yrityksistä järjestöihin ja puolueisiin on osoitettava olevansa sitoutuneita kampanjan tavoitteisiin.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan