“Posket kipeät hymyilemisestä” – Maailman suurin etäTET tarjosi finanssialan työelämätietoutta yli 10 000 nuorelle

Danske Bankin kesätyöntekijä Amanda Alho ja Talent Acquisition Partner Sanna Rännäli veivät finanssialan päivän alkajaisiksi etätettiläiset Työkylään Danskelle.
  • Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin koordinoimaan Maailman suurimpaan etäTETiin osallistui ennätykselliset yli 10 000 yläkoululaista ja lukiolaista. Vuoden 2022 tapahtumaan osallistui reilut 6 000 nuorta, joten vanha osallistujaennätys meni kertaheitolla uusiksi!
  • Finanssiala ry on jäsenyrityksineen jo kolmatta kertaa mukana Maailman suurimmassa etäTETissä, joka järjestetään 6.–10.11.2023.
  • Finanssialan yhtiöistä mukana olivat Danske Bank, Ilmarinen, LähiTapiola, Nordea, OP Ryhmä, POP Pankki, SEB, S-Pankki ja Varma.
  • Finanssiala työllistää Suomessa noin 45 000 ihmistä. Alalle kaivataan monipuolista osaamista aina juridiikasta matematiikkaan ja IT-osaamisesta henkilöstöosaamiseen.

EtäTET-viikon tavoitteena on auttaa nuoria tutustumaan monipuolisesti työelämään sekä eri alojen tarjoamiin uramahdollisuuksiin matalalla kynnyksellä asuinpaikasta riippumatta. Viikko alkoi finanssialan päivällä maanantaina 6. marraskuuta. Loppuviikon aikana nuoret tutustuvat vielä kaupan, kemian ja energian aloihin, palvelualaan sekä matkailu- ja ravintola-alaan.

Maailman suurin etäTET lunasti tänä vuonna odotukset niin sisällön kuin osallistujamääränkin puolesta. Yli 10 000 nuorta ilmoittautui mukaan etäTETiin, mikä tarkoittaa vanhan ennätyksen rikkoutumista noin neljällä tuhannella osallistujalla.

Finanssiala ry (FA) jäsenyrityksineen osallistui tapahtumaan jo kolmatta kertaa, ja finanssialalla oli kunnia avata tämän vuoden etäTET-viikko. Finanssialan päivässä nuoret pääsivät tutustumaan monipuolisesti finanssialaan. Yhdeksän alan yritystä oli luonut nuorille sisältöä TV:stä tuttujen ohjelmakonseptien kautta: tarjolla oli muun muassa Salatut työelämät, The Voice of työelämä, Vain työelämää ja Työkylässä.

”Finanssialan päivä oli erittäin onnistunut, ainakin järjestäjien mielestä. Intensiivisen päivän päätteeksi posket olivat kipeät hymyilemisestä ja olo muutenkin tyytyväinen. Oli ilo seurata, miten paljon yritykset olivat nähneet vaivaa sisältöihinsä. Yritykset onnistuivat tarjoamaan nuorille kattavan kuvan siitä, mitä kaikkea finanssiala pitää sisällään ja kuinka erilaisia osaajia alalle tarvitaan. Chatissa käydyn keskustelun perusteella uskon, että myös nuoret saivat paljon irti päivästä”, FA:n yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö Pirita Ruokonen kertoo ilahtuneena.

Paloja OP Ryhmän, LähiTapiolan, S-Pankin ja Nordean etäTET-ohjelmista.

Kurkistus Salattuihin työelämiin ja Ensitreffejä työhaastattelussa

Nordean Ensitreffit työhaastattelussa -osiossa yhteiskuntavastuuasiantuntija Kaisa Kuitunen johdatteli nuoret työhaastattelun saloihin. Nordean oppien ansiosta nuorilla on nyt hallussa sekä työhaastattelun pukukoodisto että vastauspankki kiperiin työhaastattelukysymyksiin. Ensitreffien lisäksi Nordea vei katsojat Työkylään toimistolleen.

The Voice of Työelämä osoitti, millaiset supertähdet finanssialalla käyttävät ääntään. OP Ryhmän Susan Orfinskijin opastuksella nuoret oppivat, että finanssialalla voi työskennellä myös someammattilaisena ja pankkikin voi ottaa TikTokin haltuunsa. LähiTapiolan erikoisuutislähetyksessä puolestaan tavattiin elämänturvaajia työn ääressä. Nuoret saivat ensi käden tietoa, millaisissa tehtävissä LähiTapiolan asiantuntijat työskentelevät. Avara työelämä puolestaan vei TET-osallistujat Salmisaaren maisemiin, jossa Varman HRD-päällikkö Pauliina Heiskasen johdolla kuultiin, mitä kaikkea vastuullisuus tarkoittaa työeläkeyhtiö Varmassa.

.

Kurkistus POP Pankin, SEBin, Ilmarisen ja Varman isännöimiin ohjelmakonsepteihin.

Yrityspankki SEB, Danske Bank ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen kutsuivat etätettiläiset Työkylään toimistoilleen. Pohjoismaisen SEBin tiloissa nuoret oppivat, ettei suomi ole suinkaan ainoa finanssialalla käytettävä kieli, vaan monipuolisista kieliopinnoista on hyötyä myös finanssialalla. Työkylässä Ilmarisella nuoret pääsivät seuraamaan yhtiön kesätyöntekijöiden Oona Siltalan, Irene Helmisen ja Milla Tikkasen tyypillistä työviikkoa Ilmarisen eläkepalvelun asiakaspalvelussa. Pankkipuolen asiakaspalvelijan arkeen puolestaan tutustuttiin Danske Bankissa viime kesänä työskennelleen Amanda Alhon johdolla.

Finanssialalle tarvitaan osaajia monista eri taustoista. Tästä antoi osviittaa myös POP Pankki Salattujen työelämien jaksossaan, missä urheilutaustainen asiakkuuspäällikkö Tommi Jokinen ja Hollannissa opintonsa suorittanut kehityspäällikkö Yasmin Vikiönkorpi kertoivat omista urapoluistaan finanssialalle.

Erilaisten taustojen lisäksi monenlaisia vahvuuksia tarvitaan myös työelämässä. Vahvuuksien ei tarvitse olla superlatiivein ladattuja, vaan myös keskinkertaisuus voi olla vahvuus. Näin opastivat S-pankin HR-asiantuntija Eini Järvi ja valmennuspäällikkö Emilia Simola S-pankin Vain työelämää -osiossa, missä TETtiläiset saivat uusia ajatuksia omien vahvuuksien löytämisestä ja niiden hyödyntämisestä.

Vielä lopuksi, ennen päivän oppien kertausta, Ilmarisen liikuttaja Elsi Luomi sekä LähiTapiolan HR-palvelujohtaja Milla Laukkarinen keskustelivat päivää juontaneen Pirita Ruokosen kanssa työhyvinvoinnista, ja tavoista ylläpitää sekä kehittää sitä.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

VAIKUTTAMINEN

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö