Finanssiakatemia on vuonna 2016 perustettu yhteistyöverkosto, joka yhdistää alan työnantajat ja oppilaitokset. Tavoitteena on lisätä ja vahvistaa finanssialan yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä siten, että finanssialan tarpeet huomioidaan oppilaitosten opetuksessa. Tavoitteena on myös kehittää alan työnantajakuvaa.
Tapahtumat tuovat Finanssiakatemian jäsenet yhteen ideoimaan
Finanssiakatemian toiminnan ytimessä ovat erilaiset työryhmät sekä tapahtumat, joiden kautta oppilaitokset ja alan yritykset tuodaan yhteen. Finanssiakatemian jäsenten aktiivinen osallistuminen ja kiinnostus kehittää akatemiaa ja ennen kaikkea yhdessä varmistaa finanssialalla tarvittavaa nykyistä ja tulevaa osaamista on ollut merkittävässä roolissa niin koulutustarjonnan kuin uusien tapahtumakonseptien luomisessa ja Finanssiakatemian tunnettuuden kasvattamisessa.
Finanssiakatemian konsepteja ovat muun muassa
- EtäTET, jonka myötä lähes 4 000 nuorta on päässyt tutustumaan finanssialaan ja sen monipuolisiin tehtäviin
- EtäFIT, jonka avulla lähes 70 opettajaa on päivittänyt osaamistaan finanssialan osaamistarpeista
- Ajatustori, joka on Finanssiakatemian uusin ajankohtaisiin teemoihin keskittyvä keskustelukonsepti
- Tärskyt, jotka kokoavat jäsenistön rennoissa tunnelmissa yhteen kehittämään finanssialan osaamista ja Finanssiakatemian toimintaa
Yllä mainittujen tapahtumien lisäksi Finanssiala ry:n (FA) jäsenet ja oppilaitokset voivat edistää erillisillä omilla harjoitusohjelmillaan ja yhteistyöprojekteillaan alan osaamista ja henkilöstön kehittämistä.
Finanssiakatemian kehittäminen ja tunnettuuden kasvattaminen tavoitteena 2022
Vuoden 2022 tavoitteena on Finanssiakatemian kehitys ja tunnettuuden kasvattaminen. ”Finanssiakatemian konsepti on jäsenistön keskuudessa todettu toimivaksi ja yhtenä tavoitteena onkin, että Finanssiakatemian malli otetaan käyttöön muillakin toimialoilla ja oppilaitoksissa vahvistamaan oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä ja työelämän tarvitsemaa osaamista. Tämä olisi eduksi koko Suomen jatkuvalle oppimiselle”, sanoo FA:n kehitysjohtaja Katja Repo.
Tunnettuuden kasvattamisen tueksi olemme tehneet FA:lle ja Finanssiakatemian jäsenille videon, jonka avulla saadaan Finanssiakatemian sanoma leviämään niin tilaisuuksissa kuin somessakin. Ja kuten videollakin todetaan, on tulevaisuus jo täällä ja sen tekijät syntyvät työelämän ja oppilaitosten yhteistyöllä.
Jäikö kysyttävää?
|Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan
Janoatko lisää?
Tähän aiheeseen liittyviä uutisia ja kolumneja