Päivälehtien talousuutisista puuttuu nuorten näkökulma. Se
johtuu kuulemma siitä, ettei talous kiinnosta nuoria. Talousguru-kilpailuun
osallistuu kuitenkin vuosittain yli sata koulua ja tuhat lukiolaista. Talouden
ja politiikan uutisointi kyllä kiinnostaa nuoria, kunhan se koskettaa jotenkin myös
heitä itseään.
Talousguru-kilpailun voitto avasi lukiolaiselle runsaasti mahdollisuuksia: opiskelupaikan lisäksi pääsin töihin Finanssialan Keskusliittoon sekä Aktia-pankkiin. Seuraavien kuukausien aikana seuraan ja tutustun finanssialaan niin edunvalvojan kun pankin näkökulmasta. Finanssialaa ja ajankohtaisia talouden ilmiöitä käsittelevän blogini tarkoitus on tuoda nuorten näkökulmaa julkiseen keskusteluun.
Itse kiinnostuin talousasioista kunnolla vasta lukiossa: talousuutiset olivat monimutkaisia ja vaikeita ymmärtää. Sanaston ja peruskäsiteiden avauduttua myös kiinnostus kasvoi – pörssikurssit ja valtion kehysriihet ovatkin aika jänniä! Työpaikka finanssialan ytimessä on minulle, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneelle, erinomainen mahdollisuus seurata ja syventää omaa talousosaamistani. Finanssiala ja FK eivät olleet ennestään kovin tuttuja, ja odotan innolla, että voin tutustua tarkemmin mitä oikein ekonomistit ja lobbarit tekevät työkseen.
Finanssialaa on juuri nyt mielenkiintoista seurata. Ala muuttuu ja kehittyy kovaa vauhtia. Digitalisaatio muuttaa asiakkaiden tapaa käyttää pankkien, vakuutusyhtiöiden ja rahoituslaitosten tuotteita ja palveluita. Myös talouden saralla tapahtuu paljon, kevät tuo tulessaan niin hallituksen puoliväliriihen kuin Brexit-neuvottelutkin. Näiden seuraaminen finanssialan näkökulmasta on todella mielenkiintoista. Finanssialalla ja taloudessa tapahtuu juuri nyt paljon, ja työpaikat Finanssialan Keskusliitossa ja Aktiassa ovat erinomaisia näköalapaikkoja seurata finanssialan kehitystä.