Finanssiala on houkutteleva työnantaja monitaitoisille osaajille
”Olen alalla, joka vaikuttaa aivan kaikkien elämään.”
Otso Laxenius teki korkeakouluopintoihinsa kuuluvan harjoittelun Nordeassa, koska se maksoi harjoittelijoille palkkaa, mikä ei suinkaan ollut itsestäänselvyys. Harjoittelu johti kesätöihin ja sillä tiellä mies on yhä.
“Olen ehtinyt työskennellä perinteisessä pankkikonttorissa, tuottaa etäpalveluita, tarjota sijoitusneuvontaa ja kehittää toimintaamme sosiaalisessa mediassa. Nyt kehitän digitaalisia palveluita. Tehtävästä riippumatta minua motivoi erinomainen asiakaskokemus. Olen alalla, joka vaikuttaa aivan kaikkien elämään”, Laxenius kertoo.
Pohjolan vakuutusasiamies Katja Kurkinen (kuvassa keskellä) ajatteli aluksi, että vakuutuksia pitää myydä hirveän skarppina jakkupuvussa. Vakuutukset ovat kuitenkin monille aika tylsä ja vaikeakin asia, ja silloin on parempi, että myyjää on helppo lähestyä.
” Tällä hetkellä ihmiset voivat jo ostaa vakuutuksia verkossa, mutta he hakevat silti neuvoa minulta. Minun on huolehdittava, että kehityn yhä paremmaksi ja olen avoin uusille asioille. Vastineeksi saan vapauksia. Teen työtä omalla tavallani ja omalla aikataulullani.”
“Olen ollut maaliskuusta lähtien lähes kokonaan etätöissä. Olen käynyt toimistolla kaksi tai kolme kertaa tänä aikana”, kertoo LähiTapiolan asiakkuuspäällikkö Camilla Backman.
Backmanin mielestä korona-ajan etätyön parhaita puolia on ollut se, että koirien kanssa on saanut viettää paljon enemmän aikaa.
Monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille
Finanssialalla työskentelee ihmisiä sadoissa eri tehtävissä. Tittelit vaihtelevat sijoitusneuvojasta ohjelmistorobotiikan kehittäjään. Kauppatieteen opiskelijat ovat pitäneet pankki- ja rahoitusalaa suosituimpana toimialana vuodesta toiseen, ja tradenomiopiskelijat rankkaavat sen kakkoseksi.
Kaupallinen koulutus onkin finanssialalla jopa niin tyypillinen, että alan muut taiturit jäävät helposti huomiotta, vaikka heidän joukkonsa kasvaa hyvää vauhtia. Finanssiala on kuitenkin edelläkävijä myös esimerkiksi digitaalisissa palveluissa, ja ala on tarjonnut jo pitkään erittäin kiinnostavia tehtäviä muun muassa asiakaskäyttäytymisen, data-analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajille. Samaan aikaan digikehitys muuttaa myös tuttuja työtehtäviä.