Millaisiin verorahoitteisiin palveluihin meillä on varaa?
Mistä kansalainen voi tietää, mitä yhteiskunta verovaroin tarjoaa – ja mihin pitää itse varautua? Suomesta puuttuu julkinen palvelulupaus, joka määrittelisi, millaista hoivaa ja hoitoa ihminen julkisin varoin saa. Jos palvelulupaus määriteltäisiin, voisi julkista rahoitusta täydentää kaikissa elämänvaiheissa yksityisellä rahoituksella, kuten vakuutuksilla ja palveluseteleillä. Mihin ja miten palvelulupaus voitaisiin ensi vaalikaudella kirjata?
Millaisia asioita palvelulupaus voisi sisältää? Ehkä tiedon siitä, millaisessa asumuksessa elämän ehtoo eletään, ulkoilujen määrä tai monestiko viikossa voi saunoa? Saako verovaroin shampoon lisäksi myös hoitoainetta vai olisiko se maksettava itse?
Finanssiala ry järjestää pyöreän pöydän keskustelun palvelulupauksesta ja sosiaali- ja terveydenhoidon palvelujen priorisoinnista.
Ohjelma 8.3. klo 9.00–10.45
- 9.00 Avauspuheenvuoro
Juha Koponen, Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja, LähiTapiolan pääjohtaja - 9.05 Millaiseen talousraamiin hyvinvointivaltio on sovitettava tulevaisuudessa?
Valtiovarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander - 9.30 Voiko riittäviä palveluja määritellä oikeudellisesti?
Pauli Rautiainen, sosiaalioikeuden yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto, dosentti - 9.50 Miten terveydenhuollossa voi priorisoida palveluja?
Paulus Torkki, Helsingin yliopiston terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori - 10.10 Suurten puolueiden vaalitentti: Miten hyvinvointialueet ovat pärjänneet – millaisiin lupauksiin on varaa seuraavalla vaalikaudella sote-palvelujen rakentamisessa?
- Sari Sarkomaa, Kokoomus
- Eveliina Heinäluoma, SDP
- Ville Tavio, Perussuomalaiset
- Paneelia kommentoi Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtaja Petri Virolainen
- 10.45 Tilaisuuden päätös
Webinaaria voit seurata Teamsin välityksellä. Saatavilla on myös tallenne. Ilmoittautumalla saat myös jälkikäteen linkin tallenteeseen ja tilaisuuden materiaaleihin.
Tilaisuuden tallenne
Jäikö kysyttävää?
|Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan